Podologie

Lekker lopen is prettiger leven. Dat vereist goed functionerende voeten.
Maar niet alle voeten lopen lekker.
Gelukkig is daar vaak wat aan te doen.  

Hoe werkt de register podoloog?

De register podoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van afwijkingen van de vorm en functie van het houdings- en bewegingsapparaat en de rol van de voet daarin. Zij let op afwijkingen van de houding van het lichaam, bijvoorbeeld verschil in lengte van de benen en afwijkingen van de voeten. Zij zal de belasting van de voeten onderzoeken en kijken naar de afwikkeling van de voet als u loopt. Ook wordt de beweeglijkheid van de gewrichten getoetst.

Klachten als een doorgezakte voorvoet, hol- en platvoet leiden vaak tot een verkeerd belasten van gewrichten en spieren en kunnen nek- en hoofdpijn en rugklachten veroorzaken. Ook kan het aannemen van een verkeerde lichaamshouding een verkeerde belasting geven waardoor enkel- en knieblessures ontstaan.


De binnen de podologie gehanteerde therapie bestaat uit het toepassen van corrigerende of beschermende technieken aan de voet. U kunt oplossingen verwachten voor voetafwijkingen met betrekking tot de vorm, stand en beweeglijkheid van de voet.


Soms is er alleen een klacht aan de tenen. Bijvoorbeeld als de ene teen over de andere heen groeit. Dan kan een orthese voor veel pijnverlichting zorgen

Wat is een orthese?

Een orthese is een hulpstukje dat veelal tussen de tenen wordt gedragen om de stand te corrigeren of om een drukplek te ontlasten/drukvrij te leggen. Ortheses worden op de voet gemaakt van een siliconenmateriaal en zijn dus alleen voor uw voeten geschikt.


Voor informatie en afspraken

 

06-24759421

info@dinekebast.nl